TranceReizen

Hieronder een techniek die ik heb uitgewerkt om effectief te kunnen trancereizen, zo nu en dan gebruiken we dit tijdens een MaanCirkel om tot nieuwe (zelf)inzichten te komen.

 

In veel spirituele en sjamanistische workshops en trainingen wordt gebruik gemaakt van TranceJourneying om meer zelfinzicht te verkrijgen, om kennis te vergaren of om contact te leggen met de geestewereld, spirithelpers, krachtdieren, etc. Vaak begint er iemand te trommelen en geeft een korte introductie en zegt dan; "en nu ga je op reis". Ik kon hier altijd vrij weinig mee en heb voor mezelf de volgende techniek ontwikkeld waarmee ik zelf altijd heldere en prettige reizen kan maken.

 

Deze techniek gebruik ik ook in periodes dat ik slecht in slaap kom, niet lekker in mn vel zit of behoefte heb om energetisch op te laden. Hierbij reis ik altijd 'naar binnen toe', daardoor heb ik bij deze visualisaties ALLEEN maar met mijn eigen krachtdieren, spirithelpers, innerlijkegidsen, beschermengelen, zielendelen, etc te maken. Ongenode gasten zijn op dit terrein uitgesloten, want die kunnen via deze weg (je navel) simpelweg niet reizen. Ik heb deze techniek ter verduidelijking ook geprobeerd uit te tekenen.

Verankeren in het hier en nu: (de getekende figuur zit maar dit kan ook prima liggend of staand) Eerst maak je contact met de Earth Mother, het goddelijke vrouwelijke aspect, de grote dragende en voedende energie. Je maakt je ademhaling lang en diep en laat bij iedere uitademing wortels vanuit je lichaam de aarde ingroeien. Bij iedere uitademing laat je je wortels dieper de aarde ingroeien. Als je voelt dat je behoefte hebt om te ontladen, laat je eerst alles wat je niet meer nodig hebt via je wortels wegstromen. Dit is energetische compost voor de aarde. Bij een inademing trek je via die wortels die aarde-energie je lichaam in, dit doe je net zolang totdat je voelt dat je een soort van aarde-energie-bol kunt maken van je voeten tot en met je navel. Als die energiebol goed stroomt ga je je focussen op je hoofd.

Daarna ga je contact maken met de Great Spirit, het goddelijke mannelijke aspect, de grote Levenskracht en creërende energie. Vanuit je hoofd laat je nu bij iedere uitademing takjes de lucht ingroeien. Bij iedere uitademing laat je deze takken steeds verder de lucht ingroeien. Bij een uitademing trek je via je takken deze kosmische levens-energie je lichaam in. Dit doe je net zolang totdat je een energiebol kunt maken vanaf je kruin tot en met je navel. Als deze energiebol goed stroomt kun je naar de volgende stap.

 

 

Op de afbeelding derde en vierde figuur: Op het moment dat je een bol aarde-energie en een bol spirit-energie hebt stromen dan kan je die met behulp van je ademhaling een klein stukje over elkaar schuiven. De twee bollen komen samen bij je navel.

Daar waar deze bollen elkaar raken ontstaat er een magisch gebied. Dit is je gouden stuk van waaruit je op reis kan. Je gouden stuk is jouw centrum. Door je actief te verbinden met de energie van de aarde en creatieve Levens-energie van Spirit wordt dit gouden stuk gevoed, wordt het sterker, kom je meer in je kracht en ga je meer stralen. Hoe vaker je deze verbinding maakt, hoe makkelijker en sneller dit zal gaan.

 

Op de afbeelding meest rechtse zittende figuur: Het gouden stuk bevindt zich in het gebied bij je navel. In jouw navel is een poort, die alleen jij binnen kan gaan. Die poort is een deur waarvan alleen jij weet hoe die eruit ziet. Aan de andere kant van die deur ligt een pad dat je leid naar het landschap van je ziel. Het pad eindigt bij jouw krachtplek.

Wat is het landschap van de ziel? Dat is je binnenwereld en de wereld van je onderbewustzijn. Het onderbewustzijn kun je betreden door in het landschap van je ziel een grot te betreden of ergens anders in het landschap een afdaling te maken. Dit kun je het beste doen in gezelschap van een krachtdier of spirithelper, want die kennen de weg. Je kunt deze het beste ontmoeten op jouw krachtplek.

Deze krachtplek bevind zich aan het eind van het pad dat vanaf de poort naar het gouden stuk loopt. Dit is de basis en het startpunt van helende trancejourneys. Daarom is het belangrijk dat je vertrouwd bent met deze plek en hier goed bekend mee bent, zoals een binnenzak waar je eenvoudig even je hand in kan steken. Zo kun je ook je krachtplek beschouwen, een plek waar je naartoe reist in een meditatie voor het slapen gaan om even tot jezelf en op krachten te komen.

 

Leer deze plek echt goed kennen, waar bevind deze zich, hoe ziet het aangrenzende landschap eruit, is er water in de vorm van een rivier, bron, waterval, wat voor een begroeiing staat er, zijn er opvallende elementen zoals een grote steen, oude boom, een huisje, vuurplaats etc. Op deze krachtplek kun je jouw krachtdieren en spirithelpers ontmoeten. Deze kun je raadplegen of om steun vragen. Samen met hen kun je het landschap van je ziel gaan verkennen of gerichte reizen ondernemen. Zoals helingswerk waarbij je een verloren zielendeel terughaalt. Dit zijn Sjamanistische technieken die je allemaal zelf kunt doen. Mits je de basis goed legt en een sterke innercircle hebt waarbij je in contact bent met de vier windrichtingen, Moeder Aarde, Great Spirit, je gouden stuk, je krachtplek, je krachtdieren en je spirithelpers.

 

Vraag tijdens je trance-reizen om heldere beelden die je kan begrijpen, vraag ook om contact met gidsen/helpers die met je kunnen communiceren. Als je beelden ziet of dingen ervaart die je niet begrijpt, vraag dan om uitleg. Je kan een trance-reis en het contact met een gids/helper/krachtdier heel concreet maken door vragen te stellen, heel praktisch en direct. Vraag je gids/helper/ krachtdier wat ze je komen leren en wat hun krachten zijn. Als je net contact hebt gelegd is het altijd een beetje aftasten hoe de communicatie verloopt, maar dat is met een beginnende vriendschap toch ook zo?

 

Onderneem je reizen met een heldere intentie, bijvoorbeeld: Ik wil mijn krachtplek ontdekken, ik wil mijn krachtdier ontmoeten, ik wil mijn SpiritGuide leren kennen, ik wil mijn liefdesverdriet helen, ik wil een kinddeel helen, een verloren zielendeel terughalen, krachtiger in contact met mijn ... (seksuele-, moeder-, creatieve-) energie komen.

 

Gidsen/helpers en Krachtdieren kunnen tijdens healing-werk heftig te keer gaan, bijvoorbeeld je buik opentrekken, je ingewanden eruit trekken en er zwarte stukken eruit trekken en dan alles weer terugduwen en je dichtsmeren. Schrik ook niet als je wordt opgegeten of uit elkaar wordt gescheurd en vervolgens weer in elkaar wordt gezet, dit zijn allemaal helende bewegingen.

Reis vanuit je krachtplek ook af naar de Vier Windrichtingen, en leer jouw persoonlijke krachtdieren die hierbij horen kennen. Leg ook eens contact met Moeder Aarde en Great Spirit, maak kennis, vraag of ze een boodschap of les voor je hebben. Zo bouw jij je Inner Cirkel op.

In contact staan met je 'Inner Circle' draagt eraan bij dat je krachtiger en zelfbewuster in deze wereld staat. Ook versterkt het je innerlijke kracht en stelt het je in staat om delen van jezelf te helen. Door op deze manier in contact te komen met (zelf)helingswerk kunnen we ook tijdens de MaanCirkels meer aan de slag met helingswerk.

 

De weg terug: Het kan zijn dat je op je krachtplek in slaap valt, prima! Een mooie manier om de droomwereld te betreden en om er op een natuurlijke manier uit te ontwaken! Je keert ook terug door simpelweg het pad af te lopen richting de poort bij je navel en deze poort door te gaan en vervolgens je ogen te openen. Wees niet bang dit pad niet te kunnen vinden, het is immers verbonden met je navel, en die kun je altijd vinden, raak je navel aan en je staat bij de poort. Vervolgens door een paar keer bewust in en uit te ademen de bollen die samen het gouden stuk vormen van elkaar af te schuiven. Douchen kan je helpen om weer helemaal in je lichaam te komen. 

JA! Ik wil op de hoogte blijven over de ontwikkelingen van MoonSisters en maanlijks (maar nooit vaker) een mail ontvangen over uitbreiding van de kaarten-set, workshops, filmpjes met uitleg over de kaarten en geleide visualisaties:

* indicates required